Все още няма искане за откуп за отвлечения шеф на “Гранити”
Все още няма искане за откуп за отвлечения шеф на “Гранити” / netinfo

До момента няма искане за откуп за отвлечения шеф на “Гранити” –съобщиха от полицията. Екип на НСБОП заедно с бургаски полицаи продължават работа по случая с мистериозното изчезване на 35–годишния бизнесмен Стоян Стоянов, който е в неизвестност от три дни. Следите му се губят малко след 22 и 30 на 6 март, когато е паркирал автомобила си в гаража в кооперация срещу хотел “Космос” в Бургас. За изчезването на собственика на най-голямата фирма за строителни материали в Южна България е съобщила неговата приятелка Мария, но едва в 8 сутринта на следващия ден.

От пресцентъра на полицията в Бургас съобщиха, че при направения оглед не са открити следи от насилие. Оттам допълват, че се работи по версията отвличане. Проверява се хипотезата с отвличането да е свързан бившият съпруг на приятелката  Мария. Тя има две деца от криминално проявения Тодор Стамов- Малкотърновския. Стамов, който е сочен за част от обкръжението на Димитър Желязков –Очите и  в момента излежава присъда за опит за убийство. Има и  ефективна присъда  за изнудване.

В деня на изчезването Стоянов е имал среща с турски бизнесмени във връзка с изграждането на бетонов възел и е трябвало да се яви на дело свързано с пожара във фирмата преди юни миналата година-съобщиха негови близки.

 От Окръжна прокуратура Бургас отказаха коментар по случая, докато не приключи следствието. Приятелката на бизнесмена Мария също отказа  коментар за Дарик.