Връчват наградите за поезия Христо Фотев
Връчват наградите за поезия Христо Фотев / netinfo

13 автора са номинирани за престижната награда за поезия "Христо Фотев" тази година. Първоначално бяха обявени само 10 имена, но широката номинация беше допълнена с още трима автори, поради отсъствие на членове на журито.
За високия литературен приз в петото издание на престижния конкурс ще се конкурират Валентин Дишев с "Ортелий", Васил Славов със "Звяр", Венцислав Стайков с "Процеп за дишане", Димитър Милов с "Четирилистни иронии", Иван К. Иванов с "Предизвестена вест", Иван Сухиванов с "Нямо кино", Красимир Петров със "Сянка на река", Лъчезар Лозанов с "Болничен лист", Людмила Балабанова с "Град без море", Маргарит Жеков със "Самотното спасение", Огнян Антов с "Автопортрети и писма", Пламен Панчев със "Среднощен реверанс" и Светла Гунчева с "Портрет, нарисуван с въглен" /номинираните са подредени по азбучен ред/.

Окончателните пет номинации за високия литературен приз ще бъдат обявени на пресконференция във вторник /15 март/ от 11:00 часа в Дома на писателя.

Церемонията по връчване на наградата "Христо Фотев" ще се състои в залата на Държавен куклен театър - Бургас, след спектакъла "Море от обещания", обявен за 18:00 часа на 25 март.