Двама души загинаха след тежка катастрофа край Карнобат, съобщиха от полицията. Сигналът за инцидента е подаден тази сутрин, малко след 8:00 часа.

Тежка катастрофа затруднява движението на АМ „Тракия” (ВИДЕО)

По първоначални данни на АМ „Тракия“ в района на Карнобат в посока Бургас кола, със старозагорска регистрация, управляван от 40-годишен мъж, е блъснал предприелия изпреварване товарен автомобил, управляван от 39-годишен мъж.

катастрофа Тракия Карнобат
БГНЕС

От удара колата се е завъртял и се е ударил в товарен „Скания”, пътуващ зад него, излязъл извън платното и се е самозапалил.

Загинали са двама пътници от лекия автомобил, а водачът му е откаран в ямболската болница в тежко състояние. В момента на място се извърша оглед. По случая е образувано досъдебно производство. 

Кола катастрофира на пътя Банско-Гоце Делчев, има пострадали (ВИДЕО/СНИМКА)

Още един пътен инцидент, станал тази нощ затруднява движението на по АМ „Тракия” на 136 км в посока Бургас. Ударили са се три тира - два турски и един български.

Сериозно е пострадал един от шофьорите, който е откаран в болница. Един от тежкотоварните автомобили е излязъл извън пътното платно. Той е превозвал торове и химически препарати, които трябва да бъдат преместени. След това магистралата ще бъде временно затворена, за да бъдат премахнати тировете от пътя.