Обвинител номер 1 на Републиката подчерта, че това ще бъде своеобразен рекорд в българското праворазданане- акт е 15 000 страници.
Обвинител номер 1 на Републиката подчерта, че това ще бъде своеобразен рекорд в българското праворазданане- акт е 15 000 страници. / Снимка: Лалка Димитрова
Дайте да не се лъжем, призова главният прокурор
Обвинителният акт за КТБ ще бъде внесен в Специализирания наказателен съд на 20 юли. Това обяви в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров.

Плевнелиев: Казусът "КТБ" трябва да се разрови до дупка (ВИДЕО)

Обвинител номер едно подчерта, че това ще бъде своеобразен рекорд в българското праворазданане - актът е 15 000 страници. Обвинения са повдигнати срещу 19 лица, свързани със скандалния банков фалит.  

Президентът разсекрети и втората стенограма за КТБ

Помолен за коментар по втората разсекретена стенограма за КТБ, Сотир Цацаров заяви, че тя не е изненада за него, тъй като е присъствал на обсъждането и е чул всичко.

„Това, което се казва там, то може да е при закрити врата, но то касае съдбите на сума хора, така че аз и сега бих казал и прокуратурата го казва с обвинителният акт: Това е една голяма пирамида, която е била подхранвана финансово, която е била подхранвана лично, и която в крайна сметка е служила и за определени политически цели. Дайте, да не се лъжем за това“, заяви Сотир Цацаров.

Борисов се обяви за разсекретяване на стенограмата за КТБ

Главният прокурор обеща и нови обвинителни актове срещу депутати тази седмица:

"Ще бъдат повдигнати обвиненията на г-н Марешки и на двамата негови колеги (Кръстина Таскова и Пламен Христов - б.а.), ще бъде повдигнато и обвинение за търговия с гласове и на народния представител Манол Генов."