Ветроходците на "Несебър 2000" грабнаха "Купа Несебър" (ВИДЕО/СНИМКИ)

Десетки цветни балони в небето за финала на международната регата

Десетки цветни балони в небето за финала на международната регата
Домакините от ОМК „Несебър 2000“ са победителите в престижната международна регата, част от календара на БФВ.  След Диана Маркова, в общото класиране застана Мадонич Оскар от Украйна, а трети на стълбицата се нареди Тодор Тузлуков от Поморие.

купа несебър

купа несебър

купа несебър


160 участници от 21 клуба на страната и чужбина се бореха за „Купа Несебър“. Статуетката, изработена за престижния форум е дело на местния скулптор Йордан Йорданов.

купа несебър


Честта да връчи отличието на своята съгражданка Диана Маркова получи зам.-кметът на Община Несебър Виктор Борисов . Клубът домакин започна състезателният сезон със сериозна заявка. Седмица по-рано гребна и купата във Варна.

В церемонията по награждаването се включиха още общински съветници от Несебър, гл. секретар на Областна управа - Бургас - Валентин Люцканов, изпълнителният директор на "Булинс" - Крум Крумов, Росен Тасев от ресторант "Левант" и други. Финалът беше оцветен от десетки балони, които полетяха над Несебърския залив. 

купа несебър

купа несебър


 „Щастливи сме, че в олимпийските класове Димитър Вангелов за първи път стартира в „Лазер Радиал“ и заслужено грабна златото. Анастас Петров оглави класирането във „Фин“ при мъжете, а младата надежда на клуба - Христо Жеглев стана негов подгласник. Иван Димов си възвърна призовото място в „Лазер Стандарт“. В „470“ останахме с втори. А в „420“ Владислав Маринов и Михаела Александрова постигнаха убедителна победа във всички гонки и заслужено застанаха на първото място.
 

В „Оптимист“ Диана Маркова за първи път застана на почетната стълбица с първа победа в общото класиране. Те първа обаче ни предстои много труд, за да спечелим квоти за националните отбори във всички класове и да представим България на Европейските и Световни шампионати през лятото“, каза Дочка Маринова от ръководството на ОМК „Несебър 2000“.

купа несебър


По думите й, силно представяне по време на гонките са направили състезателите от „Порт Бургас“ и „Порт Варна“, клубовете на Созопол и Поморие. Ярко участие имаха и украинеца Мадонич  Оскар и румънеца Таркан Болат, който се нареди трети в клас „Лазер Стандарт“ клубове. 

Събитието се организира от ОМК „Несебър 2000“ и Община Несебър със заявка да стане традиционно.

купа несебър

 

 

Публикувахте от Деян Марков в 15 април 2018 г.