/ netinfo
Десетки цветни балони в небето за финала на международната регата
Домакините от ОМК „Несебър 2000“ са победителите в престижната международна регата, част от календара на БФВ.  След Диана Маркова, в общото класиране застана Мадонич Оскар от Украйна, а трети на стълбицата се нареди Тодор Тузлуков от Поморие.

купа несебър
netinfo

купа несебър
netinfo

купа несебър
netinfo


160 участници от 21 клуба на страната и чужбина се бореха за „Купа Несебър“. Статуетката, изработена за престижния форум е дело на местния скулптор Йордан Йорданов.

купа несебър
netinfo


Честта да връчи отличието на своята съгражданка Диана Маркова получи зам.-кметът на Община Несебър Виктор Борисов . Клубът домакин започна състезателният сезон със сериозна заявка. Седмица по-рано гребна и купата във Варна.

В церемонията по награждаването се включиха още общински съветници от Несебър, гл. секретар на Областна управа - Бургас - Валентин Люцканов, изпълнителният директор на "Булинс" - Крум Крумов, Росен Тасев от ресторант "Левант" и други. Финалът беше оцветен от десетки балони, които полетяха над Несебърския залив. 

купа несебър
netinfo

купа несебър
netinfo


 „Щастливи сме, че в олимпийските класове Димитър Вангелов за първи път стартира в „Лазер Радиал“ и заслужено грабна златото. Анастас Петров оглави класирането във „Фин“ при мъжете, а младата надежда на клуба - Христо Жеглев стана негов подгласник. Иван Димов си възвърна призовото място в „Лазер Стандарт“. В „470“ останахме с втори. А в „420“ Владислав Маринов и Михаела Александрова постигнаха убедителна победа във всички гонки и заслужено застанаха на първото място.
 

В „Оптимист“ Диана Маркова за първи път застана на почетната стълбица с първа победа в общото класиране. Те първа обаче ни предстои много труд, за да спечелим квоти за националните отбори във всички класове и да представим България на Европейските и Световни шампионати през лятото“, каза Дочка Маринова от ръководството на ОМК „Несебър 2000“.

купа несебър
netinfo


По думите й, силно представяне по време на гонките са направили състезателите от „Порт Бургас“ и „Порт Варна“, клубовете на Созопол и Поморие. Ярко участие имаха и украинеца Мадонич  Оскар и румънеца Таркан Болат, който се нареди трети в клас „Лазер Стандарт“ клубове. 

Събитието се организира от ОМК „Несебър 2000“ и Община Несебър със заявка да стане традиционно.

купа несебър
netinfo

 

 

Публикувахте от Деян Марков в 15 април 2018 г.