/ netinfo
Въпреки мъглата 160 ветроходци преминаха парадно през града с национални флагове

Купа несебър
netinfo

Купа Несебър
netinfo

Купа несебър
netinfo


„Ветроходството е екологичен спорт, който сплотява и създава притялства“. С това мото беше даден официален старт на международната регата „Купа Несебър“, която е част от календара на Българската федерация по ветроходство и носи точки за националната ранглиста. 

Купа Несебър
netinfo


160 участници от 20 отбора от България и чужбина преминаха през провлака до Стария град, с национални флагове и под звуците на фанфари в цветно шествие.  В рамките на три дни те ще се състезават в олимпийските класове: Фин, Лазер Стандарт, Лазер Радиал, 470. А при детските: Оптимист, Лазер 4,7, 420.

Купа Несебър
netinfo


Благословия и християнско послание към състезателите отправи отцец Петър от храм „Успение Богородично“. 

Купа Несебър
netinfo


От отбора на домакините ОМК „Несебър 2000“ си пожелаха „Купа Несебър“ да си остане в при тях. Един от най-добрите млади ветроходци, който само преди дни се завърна с третата си супер победа от регата във Варна – Даниел Йорданов беше категоричен, че всеки състезател, който дава най-доброто от себе си има шанс да стане абсолютен победител.

Купа несебър
netinfo



„Искам да грабна купата от тази регата, и не мога да оставя момчетата да ме победят“, пък каза съотборничката му, също златна медалистка от редица престижни форуми – Диана Маркова. Тя сподели, че като най-сериозен конкурент вижда именно Даниел от нейния клуб, но вярва че все пак отборът им заслужава подеба. 

Купа Несебър
netinfo


С отложен старт започна първата гонка в първия състезателен ден. Липсата на вятър и мълглата попречиха надпреварата да бъде открита в ранния следобед, за сметка на това около 15.00 часа лодките влязоха в залива. 

Купа Несебър
netinfo


„Несебър е град с много серизони традиции в този спорт. Нашата община е гостоприемна и ще се радваме, ако успеете освен до морето да се докоснете до историческите и културни места тук.  Сигурен съм, че всички участници, които са тук ще представят достойно своите държави и градове“,  каза при откриването кметът Николай Дмиитров. 

Купа Несебър
netinfo


Приветствие към участниците отправи и флотилен адмирал Мален Чубенков, командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС. Той пожела от името на командването на ВМС, попътен вятър и успех на състезателите. 

Откриването на „Купа Несебър“ уважиха областният управител на Бургас г-н Вълчо Чолаков, народните представители от ГЕРБ Бургас  Диана Саватева и Димитър Бойчев. 

Организатори на събитието са ОМК „Несебър 2000“ и Община Несебър.

Купа Несебър
netinfo