/ Снимки: Лалка Димитрова
Открит урок по майсторско боядисване на яйца в парка се превърна в истински празник за жителите на комлекс „Изгрев“ на Велики четвъртък.

Eто какво и как по Великден

Инициативата е на младежката организация на Движение България на гражданите, организира се за трета поредна година и бе ръководена от общинския съветник Живко Табаков. Ателието на открито събра десетки деца и родители.

боядисване на яйца ДБГ

Табаков боядиса в червено първото яйце и както повелява традицията с него боядиса кръстче на челата на малчуганите. „Идеята е да излезем от сивото ежедневие, да се порадваме на слънчевото време и да се забавляваме заедно“, каза Табаков и отправи своите пожелания за  светли празници, здраве и благоденствие

боядисване на яйца ДБГ

Заслужени овации получиха прекрасните малки лазарки от ЦДГ „Райна Княгиня”, които наричаха за здраве и берекет и певческата група  "Равненчанка", които се бяха погрижили и за вкусните домашни козунаци и тестени изделия. Дамите в  продължение на две денонощия са месили сладките великденски изкушения. И за изкусното майсторство  след дегустация на журито в състав: Живко Табаков, Стоян Грозев, Антон Иванов и Ралица Стаматова, те получиха празнична кошница и парична награда.

боядисване на яйца ДБГ

3-годишното българо-италианче Калея Андреоси, с помощта на майка си, успя да боядиса най-красивото яйце и така грабна първата награда в конкурса за багрене на яйца.

боядисване на яйца ДБГ


Празникът сред раззеленилата се природа продължи с оцветяване, изработване на картички, рисунки с тебешир по асфалта и разкази, свързани с най-светлия християнски празник. Всички деца получиха почерпка и поощрителни награди - книжки с детски приказки и играчки.