Варто Чулуян дари празник на дом за стари хора
Варто Чулуян дари празник на дом за стари хора / netinfo

Бургаският предприемач Вартерес Чулуян зарадва с подаръци възрастните хора в дом „Цвета и Анка Върбанови” по случай християнския празник „Света Богородца”.

Вносителят на няколко от най-известните марки автомобили пое разходите за екскурзия на всички домуващи до избрано от тях място в страната, гарантира, че ще осигури билети за театрални постановки през новия творчески сезон и зарадва с букети три дами с името Мария.

„Много съм развълнуван от срещата си с тези достойни хора. Впечатлен съм силно от добротата и жаждата за живот, които струят от тях. Тук в този дом намерих много нови приятели и им обещавам, че ще имаме много нови срещи заедно.

Цялото общество дължи огромна благодарност на тези възрастни хора, които са съградили и оставили за нас толкова много – заяви по време на празника Вартерес Чулуян.

Благодарни сме на г-н Чулуян за жеста, който направи. Днес нашият гост  трогна домуващите и  ги накара да се чувстват обичани –сподели директорката на дома Нанка Шперова.

Г-жа Шперова изпрати и благодарствено писмо до Вартерес Чулуян.

Домът за възрастни хора „Цвета и Анка Върбанови” е създаден през 1992 год в резултат на дарителски жест на сестрите Анка и Цвета, които са живеели в САЩ и в Швеция. В него в момента има 23 домуващи.