Голямата награда тази година – електронна книга отиде при Габриела Енчева.
Голямата награда тази година – електронна книга отиде при Габриела Енчева. / Снимки: Община Ямбол
Стотици се включиха в интерактивната игра
Интерактивната игра „Влез в историята”, обедини всички културните институции в  провокира стотици в Ямбол и привлече стотици в градските галерии в Европейската нощ на музеите. Инициативата е уникална, а с нея дава силна заявка да е сред водещите дестинации в културно-историческия туризъм, заяви кметът Георги Славов по време на заключителната фаза на играта в Безистена, където бяха изтеглени и печелившите участници в томболата с награди.

Нощ на музеите Ямбол

Голямата награда тази година – електронна книга отиде при Габриела Енчева. Поощрителни отличия за участниците, събрали печати от всички музеи, предоставиха и всички културни институции.

Нощ на музеите Ямбол

На церемонията в Културно-информационен център Безистен прозвучаха химна на Европа – Одата на радостта и „Върви народе възродени“, изпълнен на крака от присъстващите. А оригиналният текст на Стоян Михайловски бе раздаден на всички участници в играта.

По-рано през деня всеки можеше да се включи в инициативите на Художествена галерия „Жорж Папазов“, Регионалния исторически музей, Етнографския комплекс в кв. „Каргон“, Музея на бойната слава и Културно-информационен център „Безистен“ с Интерактивен музей. 

Нощ на музеите Ямбол