предпазни маски
предпазни маски
Маски с неустановен произход са открити в аптека в Бургас  при съвместна проверка на екипи от РЗИ, ОД на МВР, КЗП и НАП. Това съобщиха току-що от пресслужбата на Окръжната прокуратура. Предпазните средства, допускат разследващи, най-вероятно са контрабандни, а собственикът на аптеката не е могъл да предостави никакви документи за тях. 

Общо 71 аптеки и санитарни магазини, находящи се в населени места във всички 13 общини на Бургаска област са били проверени през последните три дни за начина на формиране на цените на лекарства и други медицински продукти, продавани в тях. Екипите селектирали обекти на случаен принцип на база репрезентативен метод.

Инспекцията, разпоредена от Главния прокурор, са извършени в Айтос, Бургас, Карнобат, Сунгурларе, Приморско, Созопол, Камено, Поморие, Несебър, Руен, Средец, Малко Търново и Царево. В аптека в Созопол, е установена липса на обозначени цени на дезинфектантите, което е отразено в протокол на КЗП.

Служителите от ТД на НАП – Бургас са издали констативни протокол, като са изискали да им бъдат предоставени всички съпътстващи документи на получените дезинфекциращи и предпазни средства от началото на месеца до датата на проверката. Това ще се случи на по-късен етап, като те също ще бъдат проверени.

Проверките ще продължат и през следващите дни, подчертаха от прокуратурата.