Уплашената прогноза на Хремавия облак
Уплашената прогноза на Хремавия облак / netinfo
Прогнозата за врмето достига до вас благодарение на вожда на племето на синоптиците Хремавия облак.

Станал рано прочутия индианец, нахлузил работното си облекло, състоящо се от кожен панталон с ресни, елек с ресни, пончо с ресни, орлови пера и мокасини с ресни. Пътьом включил телевизора, за да проследи сутрешния блок на телевизия “Бизони инди джъмбаз броудкастинг апалачи с крак пачи”. От екрана го погледнал строго племенният шаман Куция бизон и призовал ”Правете деца, а не шишарково уиски, че на това племе му трябва свежа кръв!!!!!”

Вождът тихо изпсувал под нос, защото знаел, че това са камъни в неговата градина. Куция бизон бил водач на племенната опозиция и редовно критикувал Хремавия облак за неговата социална политика и за какво ли още не. Но посланието за правене на деца бил нов елемент в партийните борби и водачът на синоптиците още не бил готов да реагира.

Запътил се той към огнището в центъра на селото , където с триене на две цепеници една в друга щял да запали огън и с димни сигнали да ми прати прогнозата за времето.

Да, ама по пътя го спряла с молба за помощ индианката с име Плодородната круша. Въпросната женица имала шест деца в невръстна възраст , пък мъжът и , когото всички в племето наричали Скъсания кондом, бил в командировка и затова женицата помолила вожда да и помогне да преповият децата и да ги нахранят.

Хремавия облак влязъл в шатрата и го посрещнала адска врява .

Децата били гладни.

Вожде, вземи Плюещия юрдек и му измий дупето – наредила Плодородната круша. После нахрани и Кресливата врана, облечи Дрезгавия орел , пък аз ще се оправя с другите три деца.

Вождът взел детето Плющия юрдек , което подло го напикало, а от него по-скоро се очаквало да плюе. Някакси го измил, но детето разплискало водата въру кожените панталони индианеца. Кресливата врана пък повърнала върху кожения елек на вожда , а Дрезгавия орел го хванал за косата и го задърпал с радостни викове агу, агу.

Хремавия облак се припотил, изчервил и направо пощръклял от ужас. А врявата се усилвала.

Накрая срам не срам вождът просто побягнал и се прибрал у дома, та засилил тъща си Свирепата гризли да помага на Плодородната круша, а след това издал декрет, с който ограничил броя на децата в едно семейство само до три. Втората му стъпка била да заповяда изграждането на детска градина за децата от племето. След това ударил едно малко шишарково уиски и едва тогава отишъл до огнището и запалил огъня с триене на две цепеници една в друга.

Ето и прогнозата , която ми прати.

Оооо, бледолики. Слънчевия реотан ще грее като очите на шаман, който е видял гола индианка.

Оня, Що Духа ще е слаб, пък на гости ще ви дойдат поне петнайсет от синовете на Великия термометър.

Аз казах хау.