/ община Бургас
Дигиталните изкуства са в центъра на тематичния уикенд в Бургас.

Партньорите на общината в инициативата БулевАрт - Мрежа на сетивата, организират една голяма „провокация“, която ще предизвика усмивки и ще накара жителите и гостите на морския град да си направят ефектно селфи, а най-интересните от тях ще получат награди!

От петък до неделя ще бъдат аранжирани по специален начин няколко знакови места в града. Снимайте се там, или където другаде пожелаете (специалните места в Бургас са много), и споделете селфито с приятели в социалните мрежи, призовават организаторите.

Специални участници на Робо сцената ще са възпитаниците на Училище по роботика „Robopartans“, които в събота от 10 до 18:00 часа ще направят демонстрация, а в неделя ще организират Lego работилница, където децата ще могат да участват в изработката на робот.

Други специални гости на Робо сцената на БулевАрт са учениците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации – Бургас, които в събота 10 до 14 часа ще ви запознаят с хуманоидния робот Пепър, а в неделя от 10 до 14 ще зарадват минувачите с роботски демонстрации.
 
община Бургас