Камено
Камено / Дарик Бургас
Правителството отпусна пари за чисто нов площад в общинския център
Изцяло обновен градски площад и парк ще имат жителите на Камено, след като правителството одобри финансирането на проекта за 1 220 579 лева. Със средствата ще бъде изградена изцяло нова инфраструктура, с която пространството между улиците „Освобождение“, „Георги Кондолов“ и „Неделчо Камбов“ ще бъде преобразено напълно.
 

Жельо Вардунски: Имаме 2 000 лева за паметник на Апостола, фирми са готови да ни


„Планираме да обявим тръжните процедури в началото на следващата година. Строителните дейности могат да започна и в края на пролетта и ще продължат около два месеца“, уточни за „Дарик“ кметът на Камено Жельо Вардунски. По думите му, в новия градски парк ще бъде изградена и сцена. Тя ще бъде покрита с лека стоманена конструкция с текстилна мембрана, работещи като интегрирана система. Покритието ще позволява защита на сцената от пряка слънчева светлина, дъжд.

„По план трябва да извършим и реконструкция на някои подпорни стени. Настилките и алейната мрежа ще бъдат изцяло обновени. Предвидено е и изграждането на велоалея, поставянето на нови пейки и друга паркова мебел“, каза Вардунски. До дни в Камено ще заработи и системата за видеонаблюдение. Първо ще бъдат включени камерите в централната градска част. Общината вече е изготвила и график за обществените обсъждания на бюджетната рамка на Камено за следващата година. Дискусиите започват от началото на януари и ще продължат цяла седмица.
 

Камено със специална презентация в Словения по проект „Малките общини срещу евроскептицизма“


„Работим усилено по бюджета за следващата година. Подробности ще можем да обявим едва след обсъжданията. Категорично обаче заявявам, че обновяването на инфраструктурата в общината ще продължи и през 2019-та. Знаете в какво състояние са пътищата. На места има нужда от спешни ремонти. Заедно с това ще подновяваме и ВиК мрежите, където е необходимо. Предвиждаме ремонт на няколко детски заведения и изцяло ново крило за детската градина в село Черни връх. Планираме и ремонт на сградата, която се използва за пенсионерски клуб в Камено“, каза Вардунски.