С филм Турското консулство почете жертвите при опита за преврат
С филм Турското консулство почете жертвите при опита за преврат / netinfo
Генералният консул на Турция в България съобщи, разследване на властите е показало, че те са развивали дейността на религиозния водач Фейтулах Гюлен
Генералният турски консул Нурай Иньонтепе  и колегите му от консулството в Бургас почетоха паметта на жертвите, загубили живота си в хаоса на опита за военен преврат в дните след 15 юли 2016 година. Събитието се състоя на Флората в Бургас, където дипломатът представи кратък филм и снимков материал, показващи в детайли развитието на паралелната държава на организацията FETO, ръководена от структурите на религиозния водач Фейтулах Гюлен.
Той изрази благодарност към България за съдействието при връщането в Турция на издирваните в съучастие и допълни, че РепубликаТурция ще поиска от страната ни закриването на две религиозни училища в столицата и в Пловдив. За тях по информация на Генералния консул, разследването е доказало, че са били инкубатор на гюленистите и са развивали своята дейност на територията на държави от Балкански полуостров.. 
„Повечето хора в Турция осъзнаха мащабите на случилото се едва след преврата. “ – коментира генералният консул, според който никой не е подозирал колко големи са мащабите на FETO.