Тодор Стамболиев
Тодор Стамболиев / netinfo

С 35 гласа „За“ Тодор Стамболиев беше избран за обществен посредник на Бургас. Той е роден през 1966 година. Завършил е висшето си образование във „Висш институт за подготовка на офицери и научна дейност към МВР – София“, с гражданска специалност „Право“.

Специализирал е във воденето на граждански и административни дела. Стамболиев беше общински съветник до 2007 година. За четирите години в местното управление беше член на три постоянни комисии.

„Благодаря на всички, които ми гласуваха доверие. Ще бъда достоен посредник пред общинската администрация. Моята критика няма да бъде самоцелна, а обоснована. В работата си ще се ръководя от принципите на прозрачност и законност. Няма да пропусна среща с всеки, който иска да разговаря с мен.

Ще дам категорично своята подкрепа на омбудсмана на Републиката Мая Манолова, защото монополисти няма само в София. Има ги и тук. Имам идеи в тази посока“, бяха първите думите на Стамболиев пред общинските съветници.

„Благодаря на досегашния омбудсман Таньо Атанасов. Успешна работа на Тодор Стамболиев. Той обаче ще намери само един свой сътрудник и орязан бюджет за тази институция. Мисля, че трябва да му осигурим добри условия на работа. Мислете за това, идва време за промяна на бюджета“, каза Евгений Мосинов пред съветниците.

„Община Бургас е единствената по Черноморието, в която съществува тази институция. Няма друга община, в която омбудсмана да участва във всички важни оперативки на кмета и срещи с граждани. През тези години редица проблеми на гражданите станаха обществено достояние, което сформира и силна гражданска позиция“, пише Таню Атанасов в писмо до местния парламент. Той заема длъжността от 2007 година. Мандатът му изтече още през 2011 година.