Техническа грешка върна на държавата бъдещия Бургас ленд
Техническа грешка върна на държавата бъдещия Бургас ленд / netinfo

"Старата фрегата" стана частна държавна собственост, реши МС днес. Става въпрос за площ от по-малко от 1 декар, върху която преди години беше култовото заведение. От 2006 година то е извадено от територията на плажа и в момента е в активите на собственика на Гранд хотел и СПА "Приморец" Димитър Караненов. Идеята му е дървеното заведение да се възстанови в първоначалния си вид, но до момента това не беше възможно, тъй като земята беше публична държавна собственост.

"От година и половина работим по този казус с кмета Димитър Николов", заяви областният управител Константин Гребенаров. В момента мястото е заградено и затворено, там се събират наркомани, но е опасно, допълни той. Преди време имаше и пожар. Идеята на областна управа и на Караненов е да се възстанови един от символите на Бургас - старата "Фрегата". След като стана частна държавна собственост, земята вече ще може да се продава на инвеститора, тъй като общината е декларирала, че няма пари, които да вложи там.

В решението на МС беше написано, че частна държавна собственост става парк "Езеро", но областният управител уточни, че вероятно е допусната техническа грешка. Паркът е общинска собственост и беше отдаден на концесия на английска фирма, която ще построи там Бургас ленд.