/ Община Бургас
Ритуалът по спасяване на Светия кръст ще започне в 12.00 часа от Моста, на 6 януари. Условието за всички, желаещи да скочат в студеното море, е да имат навършени 16 години.

Записването ще става само срещу представяне на лична карта, документ за актуален медицински преглед и подписване на декларация, с която поемат отговорност за здравословното си състояние.

Но честванията на Йордановден ще започнат още в 09.00 часа в храм "Свети Свети Кирил и Методий", където бургаското духовенство ще отслужи празнична света литургия.

По стародавна традиция на Богоявление ще бъдат осветени и военните части от Бургаския гарнизон и техните бойни знамена. Това ще стане от 11.00 часа, на площада пред храма, както досега.

Шествието за спасяване на Светия кръст ще тръгне от площада в 11.30 часа. Кирил и Методий" до Приморски парк и Моста. Началният час на ритуала ще бъде в 12.00 часа.

След изваждането на кръста бургазлии ще отдадат почит към делото на Христо Ботев с полагане на венци и цветя пред паметника на поета в Морската градина. Така ще отбележим и 170 години от рождението му.

В 13:00 часа в галерия "Богориди" ще бъде открита традиционната изложба на тримата бургаски художници, носещи името Йордан - Йордан Маринов, Йордан Петров, Йордан Ангелов. Общата им експозиция този път е с името "Багри на Богоявление".