/ netinfo

Замислен като мащабен комплекс, разположен в завършения си вид на над 500 декара площ на 33 км от град Варна, Исторически парк ще предложи на посетителите интерактивно пътуване до 10 000 години назад във времето през петте епохи на човешката цивилизация.

В единствения по рода си парк у нас ще бъде пресъздадено случило се по нашите земи от епохата на халколита и неолита, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство. 

https://goo.gl/maps/4kNG6i4sTPG2

Атракционът се изгражда поетапно като се планира целият обект да бъде завършен през 2022 година. В момента тече изграждането на първата фаза –халколит, неолит и траки и зона за почивка с езера, която ще приключи през пролетта на 2019 година. Тогава паркът ще отвори официално врати за посетители.

Исторически парк
netinfo

Чрез различни интерактивни и сетивно-образователни формати той предлага на посетителите досег с древни и антични култури, превръщайки се в абсолютна революция в културно-историческия туризъм и запълвайки нарастващото търсене за исторически забележителности в световен мащаб. 

Тематични занаятчийски курсове, исторически представления и филми, обучения в древни бойни и битови умения, конна езда, теоритични семинари, изложби и точни възстановки на обекти, предмети и начин на живот от миналото ще бъдат представени в петте исторически епохи на разположение на посетителите.

Наред с тях са предвидени и традиционни места за отдих и хранене с ястия по автентични рецепти от антични времена, приготвяни само с натурални български продукти. За допълнително изживяване ще бъде създадена детска зона, кино салон и сувенирен магазин с автентични български възстановки от художници-майстори на артефакти от миналото и много други.

Работата по Исторически парк е започнала преди повече от 8 години.