/ Снимка: Лалка Димитрова
Да се усмихвам ли, сладури? - С тези думи се обърна днес към репортери в кулоарите на Бургаския окръжен съд 31-годишният Симеон Стоянчев-Малката Рижа. Той бе доведен под конфой в съдебната палата, където обжалва наложената му постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по обвинението за кражба на мотор.

Според тезата на полицията и магистратурата, на 1 февруари т. г. Симеон е присвоил мотоциклет „Кавазаки“, като заплашил собственика на возилото. Според адвоката му - Стоян Иванов обвинението е „силно разколебано“ Прокурор Георги Чинев пък подчерта, че повдигнатото обвинение срещу Рижата е с няколко квалифициращи признака, а това засяга и важни обществени отношения.

„Това е недоразумение“, отсече Рижата. „Действително карах мотора, но не съм го отнел“, каза той в съдебната зала и настоя да бъде пуснат от ареста „Искам да ви помоля най-сърдечно да ме пуснете под гаранция. Няма да се укривам или да върша престъпления, ще си бачкам по строежите“, заяви Рижата и обясни, че имал възможност да вземе пари за гаранцията от приятелите.

В крайна сметка съдът го остави под стража.