Суперзаглавия на филмфест “На брега” през март
Суперзаглавия на филмфест “На брега” през март / netinfo
Филмът “Четири месеца, три седмици и два дни” на румънския режисьор Кристиан Мунджу, спечелил “Златна палма” в Кан, ще бъде едно от “ударните” заглавия на предстоящия през март догодина “София филм фест “На брега”, обяви художественият директор на бургаското издание Георги Дюлгеров.

Професор Дюлгеров каза, че е почти сигурно на бургаски екран да дойде и “От другата страна” на роденият в Турция режисьор Фатих Акин. Германо- турската копродукция спечели приза “Най-добър сценарий” на филмовия фестивал в Кан през тази година.

От новите български филми е възможно феновете да видят “А днес накъде” на Рангел Вълчанов, заснетият в Бургас “Моето мъничко нещо” на Дочо Боджаков и “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, зад чиято камера е Стефан Командарев.

Общо 20 кинозаглавия ще преминат през фестивалното време на бургаския екран. В петък, събота и неделя – по три, а през останалите дни – по две. За пръв път и бургаската публика ще гласува за наградата “Jameson” за “Най-добър късометражен филм на млад режисьор”.

Повече от професор Георги Дюлгеров в звуковия файл