Стотици се събраха в Несебър за седмото издание на „Есенни пасажи“

/
/ / община Несебър

Всички събития от тазгодишното издание на празниците се проведоха в стария град на Несебър. Фестивалът посрещна гостите си с богата кулинарно-културна програма. И през трите фестивални дни бяха представени рибни специалитети от местни производители и ресторантьори.

Специално за събитието в града на ЮНЕСКО пристигна шеф Дико Томчев, който направи демонстрация на приготвянето на рибни ястия и деликатеси.

По традиция част от съботната програма бе и най-очакваното  събитие на фестивала- конкурсът за най-вкусна рибена чорба,  приготвена на борда на риболовен кораб. След внимателна   дегустация   Томчев определи победителя в надпреварата за най-изкусно приготвена рибена чорба – РК 29. На второ място остана РК 576,  третото място бе отредено на РК  21, а  четвъртото място зае РК 40.