Всички събития от тазгодишното издание на празниците се проведоха в стария град на Несебър. Фестивалът посрещна гостите си с богата кулинарно-културна програма. И през трите фестивални дни бяха представени рибни специалитети от местни производители и ресторантьори.
Специално за събитието в града на ЮНЕСКО пристигна шеф Дико Томчев, който направи демонстрация на приготвянето на рибни ястия и деликатеси.
По традиция част от съботната програма бе и най-очакваното събитие на фестивала- конкурсът за най-вкусна рибена чорба, приготвена на борда на риболовен кораб. След внимателна дегустация Томчев определи победителя в надпреварата за най-изкусно приготвена рибена чорба – РК 29. На второ място остана РК 576, третото място бе отредено на РК 21, а четвъртото място зае РК 40.