Специалните служби отказват да подслушват „Шведска маса”. Била тъпа.
Специалните служби отказват да подслушват „Шведска маса”. Била тъпа. / снимка: Росица Петкова
Служби отказват да подслушват „Шведска маса”. Била тъпа.
36892
Служби отказват да подслушват „Шведска маса”. Била тъпа.
  • Служби отказват да подслушват „Шведска маса”. Била тъпа.

И като отминаха всенародните тържества и увеселения около годината нова, в земята колкото една човешка длан настъпи първата работна седмица от месеца януарий в поредната година от управлението Му на Оногова, Що Бразилската Първа Дама Дилма Най-Първи Прие В Покоите Си И Първи Отпрати.

Тръбачите медийни ерихонски възвестиха за Него първото за годината „Осанна”.

Злите сили обаче издебнаха го, че извън държавата е в далечната земя бразилска и обсебиха учениците, пък подкокоросаха ги да противят се и да бунтуват се.

Не спеше зло под камък и не беше изминала средата на седмоднева и трима едни лошави хора направиха тъй, че да се чуе как са хортували помежду си боляринът Ваньо от рода Танов и боляринът Симеон от рода на Дянковите, ама не  просто си хортували, ами с лошави думи описвали на Бойко Цветаня му. И чуха хората по агората как болярите злословят помежду си и почудиха се като какво ще да рече туй.

Угрижи се народът, понесе се слух, че министрите се недолюбват и прочие такива кахърни мисли навред полетяха.

Тогава на агората, дори на няколко агори едновременно, що телевизии им думаха, излезе Онзи, Що Винаги Знае И Умее Как Тройната Коалиция За Беда Всякаква Да Обвини и рече за болярите си:

„Не съм ги събрал, за да се обичат, по-добре да се мразят...”, а на Бойко Цветаня му и той тъй каза: ”Ние не сме тук, за да се обичаме”

Пък хората почудиха се защо са заедно, ако се не обичат и уважават, ама постепенно проумяха всинца - Болярите не са се събрали, за да се обичат помежду си, а за да го обичат Него.

И тъй с обич се изпълниха всинца и птиците по небесата, рибите в морето и животните по земята, всички с телата си изписаха две букви ББ и радваха се, ама като предвестници на идващото зло появиха се двама зълодяи, що наричаха ги Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон.

Тъй за ужас и страх всеобщи започна скверното предаване „Шведска маса” и родът человечески на гибел беше предаден ужасна и неполифонична.

В първите секунди на предаването прозвуча отвратителна шаманска песен от сборника „Отвратителни шамански песни – Дъ бест”

Миг по-късно беше радиоизпусната без никакви сирени на гражданска защита и опасната здравето песен на Михаил Йончев „Вкус на раздяла”.

След това в „Шведска маса” последва залп от поздрави за Коледа към православните арменци, руснаци и сърби.

Насред първата част на предването Максимовсон хрупаше в ефир рогчета и издаваше шумове на доволство, освен всичко и лочеше айрян шумно. На всички стана ясно, че предаването е проводник на грубо продуктово позициониране, а накрая хранещият се водещ спомена и някакви пържоли и направи явна реклама на незнаен месарски цех.

Тук някъде позвъни слушателят Ники и пожела на водещите да бъдат по-малко малоумни през тази година, което вместо да ги засрами, ги накара да пръхтят от удовоствие.

После се пристъпи към разискване на скандала с подслушаните министри и слушателят рече, че според него записите са фалшиви и пипнати тук там.

След него слушателят Борислав призна, че е финансист-банкер, но в момента работи като шофьор на камион. Човекът сподели, че всичко, които са били достатъчно глупави да останат в държавата, а не да емигрират, заслужават да бъдат подслушвани.

„Ние нищо не искаме, не искаме да живеем по-добре, така ни отърва” –бяха част от присъдите върху рода български, изречени от Борислав.

По темата „Защо в Шенген не ни искат” Стан „Явлението” Димитров получи следните отговори:

„Ще ни приемат в края на първото полугодие, проблемът е на политиците, не е мой, ние наистина бавно вървим напред, председателят на ЕК е унгарец и премирерът им заяви, че трябва да бъдем приети, даже не знам какво означава това и т.н.”

Последва рубриката „Музикална катастрофа”, в която критикът Жулиен Думбазов анализира песента „Няма такава държава” на Слави Трифонов. Поместваме самия критичен анализ:

Реших да отделя от изключително ценното си и скъпо време, за да анализирам една груба и пошла песен, която наскоро изпусната с името „Няма такава държава”.

Тази песен е възмутително нихилистично отричане на достиженията на българската научна мисъл и на успехите в българското овцевъдство и говедовъдство.

По този начин тоз гологлав маймун отрича всичко постигнато и от бригадирите на Хаинбоаз и на берачите на бадеми в кооперативните масиви край село Банево.

Още в началото на песента се сблъскваме челно с ярък пример на дискриминация по полов признак .

Изпълнителят поздравява майките на нашите ръководители...ами бащите, защо ги пропуска тоя индивидин?

А защо не поздравява и дядовците и бабите. Ами сестрите, ами чинките, лелите и учинайките, защо ги пропуска. Това е неуважение към българската жена, която в миналото ореше , копаше, месеше, носеше и цепеше дърва и накрая заблагодарност майсторите строители я вграждаха в някой мост, за да бъде мостът здрав...а днес жената си вгражда силикон.

В куплета за журналистките има нови обиди върху цялото съсловие на пишещите братя. Познавам лично старите главни редактори на вестниците „Кооперативно село”, „Млад комбайнер” и „Текезесарска седмица” и те също биха се ужасили от строфата за младите репортерки

„Още не са я качили в джипа и тя бърза да му сваля ципа...”

И на всичкото отгоре изпява скверните думи, че в тази държава всичко било проституция.

Ха, ако е така, защо на мен поетесата Ваня ми отказва вече три години дори и срещу пари да излезе с мен на разходка, а???

А рефренът няма такава държава поражда нихилизъм и бягство от отговорност, които са типични за младото поколение и неговия гуру Славито.

Затуй, от висотата на моите многобройни академични степени и критични трудове аз заклеймявам тази песен „Няма такава държава”и не препоръчвам да се слуша.

Вместо нея можете да слушате денонощно Георги Кордов и фундаменталния му хит „Мавзолей” или Веско Маринов и всичко от него.

В края на предаването всички романтични натури дочакаха любимия си радиофилм „Непресъхващо лове”. В тази серия Стамат изигра ключова роля като опържи омлет с 40 яйца в къщата на риалити-предаването „Парланго-сцена на гредите”

На принципа „Човек е онова, което яде” всички герои попаднаха в различни ситуации. Един яде и гледа тъпо, втори се оригва, трети пя, четвърти свири на китара, пети....абе, петият нямаше значение. Важното беше това, че любимата на Стамат Хортензия беше тикната от жестокия сценарист в периферията на събитията, което лиши серията от първичния и малко поувехнал сексапил на девицата.

Останаха зловещи предположения, че авторът на сериала вече е попаднал в плен на опасния чар на Манекенка Манекенова и това натъжи всички.

Но пак се усмихнаха, когато разбраха, че предаването свършва и няма да се слуша чак до другия петък.

Първата за тази година псевдошведска скверна радиогнъс се чува на звуковия файл под архивната снимка