Димитър Вълчев
Димитър Вълчев / Снимка: Пресцентър
Смарт приложение със SOS бутон може да бъде алтернатива на екипите на Спешна помощ. В проекта могат да участват доброволци, които са преминали през безплатно обучение за първа помощ. Това предложи адвокат Димитър Вълчев, съосновател и председател на Фондация „Помощ навреме”. Той бе гост в онлайн предаването „Избери посока на Бургас”, организирано от Живко Табаков, кандидат за кмет на Бургас и общински съветник от ДБГ. Темата тази седмица бе Сигурност. 

„Обучените бургазлии могат бъдат снабдени с лесно преносими комплекти за осигуряване на първа помощ. Сигналите ще могат да бъдат обединени в едно смарт приложение, както е и при таксиметровите компании. Който е най-близко до пострадалите, да може да реагира и окаже долекарска помощ”, каза адвокат Вълчев.

Според лидера на ДБГ Димитър Делчев, член на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 43 Народно събрание, Общината не може да мисли за сигурност само в централната част на Бургас.„Такава трябва да има и в местата, където една етническа група се е капсулирала и си прави каквото иска. Кметът не трябва да мисли само за територията около сградата на Общината, но и за тази, която е в края на града. Бургас трябва да е единен и хората по кварталите да не се чувстват втора ръка граждани”, каза още Делчев.