Слънчев бряг откри сезона
Слънчев бряг откри сезона / Пресцентър

С голямо празненство беше открит сезонът в „Слънчев бряг”. Официалните гости бяха над 500 души. Оркестърът на Военноморските сили даде начало на вечерта. Министърът на туризма Николина Ангелкова пожела успех на всички в комплекса, които са заети в този бранш.

„Основното затруднение в началото на сезона идва от отлива на туристи от Русия и Украйна. Но ние ще го преодолеем. Не бива да забравяме, че туристи сме и самите ние – българите. Затова предприехме инициатива за привличане на повече българи по черноморските ни курорти“, каза тя.

Посланикът на Израел у нас Шаул Камиса Раз увери, че шокът от атентата на летището в Сарафово е вече преодолян, неговите сънародници не се чувстват застрашени тук и все повече израелци ще идват на почивка в Слънчев бряг, тъй като е много привлекателна дестинация за тях.

Курортът започна лятото с нов борд на директорите. Досегашният изпълнителен директор Златко Димитров запазва поста си. Начело на съвета застава Лидия Благоева – директор на кабинета на Министерството на туризма. В състава влизат още Живко Табаков, Живко Димитров и Неделина Ташева.