„Шведска маса” оглави Министерството на красотата
„Шведска маса” оглави Министерството на красотата / колаж: Атанас Аргиров
„Шведска маса” оглави Министерството на красотата
64435
„Шведска маса” оглави Министерството на красотата
  • „Шведска маса” оглави Министерството на красотата

И отпочна се последният седмоднев, в който земята с големина на човешка длан без правителство стоеше.

Тогаз събраха се велможите в Разнородното събрание и запопържаха се, и с думи хулни наричаха се. И с кал и гнус покриха името на всемилостивия гербератор Ленторезец Първокопник и на стария болярин на вътрешната стража Цветаний. Дори един зълодяй Деляний заплаши с клетви и закани люти на бойкоцветаня му и като един оракул зловещий предрече му дни в затвора.

И трябваше избор на кабинет нотабилски да се направи, но от племето герберско не щяха го и гласове не дадоха. А един глас трябваше само, за да заработи събранието Разнородно. Тогаз скришом един болярин с уста голяма и ръст малък даде гласа свой и събранието за работа се захвана.

Тогаз излезе отпред велможата Орехий и своите боляри представи, пък гласуваха за тях и доверие дадоха ми. И отпочнаха се отново крамоли и обиди и думи страшни, а двамина велможи дори щяха да се сбият. А хората по агората чудеха се какви са тия велможи, що псуват се тъй каруцарски

Тогаз злите сили усетиха, че тяхното време настъпи и тъй стана. Крава излая, славей измуча, куче измяука, риба изчурулика, а котка изкукурига. След тия знамения и поличби явиха се две радиоизчадия, що Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон зовяха се, пък думи гнъсни и противни заговориха, а вредом рев, вой и скърцание със зъби настъпиха, пък родът человечски беше предаден на гибел телесна и погибление духовно.

В началото двамата радиоюроди поздравиха всички фенове на футболното графство Подуене с песен на групата Сребърни крила”. Максимовсон и Калудовсон отпочнаха приятелска беседа за находищата от сребро в това графство и дори споменаха, че среброто се виждало на Везаловден.

Позвъни веднага слушателят бат Коста, за да успокои левскарите, че трагедия всъщност няма, защото отборът им изобщо не заслужавал да стане шампион и било нормално да не стане.

След него Ники обяви, че в ефира миришело ужасно на чорба и на чесън и на фатмаци.

Радо поздрави културните дейци и сините песъчинки, като им пожела да се движат по нормален път, защото иначе в страната не останали футболни съдии.

Стигна се до рубриката на д-р Изтрещялсон, който разреши сложен казус със свръх потентност, приапизъм и проблеми в секса между г-жа Ненагледна Вулвова и съпругът й Нерезан:

"Ненагледна Вулвова ни пише: Уважаеми д-р Изтрещялсон! С моя съпруг Нерезан Мераклиев сме щастливи, както в материален, така и в чисто морален план. Живеем на съпружески начала и затова фамилиите ни са различни. Той изпълнява своите задължения редовно и добре, но напоследък забелязвам у него изключително силно желанние и вече силно се плаша. След такива  вечери ми става все по-трудно да отивам на работа навреме, а безсънието ми се отразява убийствено – към обед вече клюмам на компютъра. Моля, дайте съвет как да охладя страстта му!

Скъпа Керанке! Медицинският термин за състоянието на вашия съпруг към този момент е „приапизъм”. Какво означава и откъде идва, проверете сама в интернет, ще ви стане приятно от познавателната част на тази дейност. Ако сте напълно сигурна, че той не взема „Виагра” или някое друго лекарство, стимулиращо нахлуването на кръв в неговия инструмент за любов, помислете за другите възможни причини за това му състояние:

Вариант 1: Той се среща с любовница, по-млада от вас.

Вариант 2: Пристрастил се е към порнографски материали

Вариант 3: Това е временна възбуда към вас, радвайте се!

Да разгледаме трите варианта.

1.Ако се среща с по-млада от вас жена, вие, докато сте на работа, изгледайте няколко брутално-акробатични изпълнения от специализираните интернет сайтове. Няма да повярвате какви неща се научават оттам! Без значение колко сте нараснала, като тяло, през всичките ви съвместни години, ако добре ги наизустите и приложите на Нерезан, със сигурност вашите терзания ще секнат тутакси, като капка вода в пустинята Сахара. За по-голяма убедителност, преди да му ги направите, го напийте с домашна ракия и, когато вече стане съвсем неадекватен, си сложете черен воал пред лицето и с шепнещ глас го убедете, че не сте неговата Ненагледна, а обладавате тайнствения псевдоним „Сахара”.

Вариант 2 съвсем естествено ще отпадне, защото той, вече мощно пиян от ракията, и виждайки колко сте изкусна в любовното изкуство, ще си забрави и лексиката, и граматиката, и психологията, въобще!

Винаги, всяко нещо има връзка с друго! Основополагащ, космогоничен закон! Следвайки варианти 1 и 2, временната възбуда на Нерезан към вас, която ще стане последващо постоянна, след има-няма шест месеца – година, лека-полека ще затихне. Това е, от хилядолетия насам, признат социо-психически постулат: „Искрящият семеен секс, с течение на съвместното съжителство, се превръща в Уважение”.

„Уважение” е правилната дума в случая, любезна Ненагледна! Уважавайте временната силна активност на Нерезан към вас!

Винаги ваш: д-р Ивън Изтрещялсон"

Последва песен на барда Марин Тачков, посветена на чалга звездите. Накратко Марин пя какво иска и с коя от звездите му се иска. Мизерен мераклия се оказа явно.

След безумни ломотения се стигна до основната част на предаването. Към слушателите беше отправен въпрос „Харесвате ли правителството и накъде ще отиде България с него?”

Иван Терзиев разказа притча за парчетата пица, то които само историята и вярата не се ядяли и затова само тях давали на народа.

Римлянина оприличи новото правителство с глава от романа „Под игото”, където чорбаджи Марко викал „яжте бре, маскари”, ама чуквал по главата лакомите си деца, ако прекалявали с апетита. Та, поуката от обаждането беше такава, че ако министрите не сазвали правилата на своя чорбаджия народа, щяли да ядат хурката.

Друг слушател обясни, че не му харесва изобщо начинът, по който се е появило това правителство. Накрая каза, че не се чувства представен в парламента, където нямало десни партии.

Ники честити новия девети септември и определи случващото се като комунистически преврат. Според него изборите счупили тъпомера. Накрая определи случващото се с думите „Тъпан бие, гайда ручи, народът мучи”.

Петков направо рече, че в Народното събрание има три проруски парти и една мутренска. Трите гласували под строй, а правителството щяло да си изкара мандата. Били избрани точните хора, били спуснати на Орешарски и защитавали много интереси.

След него друг слушател предрече спиране на европроекти, блокажи, вдигане на пенсии и помпане на заеми. Накрая рече, че денят, когато било избрано правителството, бил хубав ден за българската емиграция.

Борката обясни, че трябва да сме спокойни, защото корабът потъвал нормално.

Следващ слушател пита защо Волен Сидеров не е ходил в казарма и защо няма дете.

Друг разгневен слушател обясни, че народът си е избрал правителство под формата на „червен, рязан националистически бахур”.

Ученикът Александър заклейми управляващите, че вдигат пушилка с темата за цигарите, за да отклонят вниманието на хората от себе си.

Пламен пък изрази учудването си, че в България всички казват, че не може да стане по-зле, но всеки път ставало по-зле.

Но изведнъж за всички стана по-хубаво, защото предаването „Шведска маса” свърши и за радост на културните дейци за цели три месеца.

Но радостта на всички беше кратка. Оказа се, че двамата радиоизверги Максимовсон и Калудовсон тръгват на турне из странджанските села.

Ужас...

Последната за Сезон IV юродива кретения чуйте в звуковия файл под вълшебната снимка