Селското стопанство е най-важно
Селското стопанство е най-важно / Красимир Калудов

„Земеделието и животновъдството са с най-сериозен потенциал за развитие  през следващите години”, каза на среща с кооператори, земеделци и животновъди водачът на листата на КБ за 2 МИР Бургас инж. Димчо Михалевски. Във форума участие взеха и кандидат -депутатите Христо Монов, Атанас Зафиров и Пенко Атанасов.

Михалевски отчете, че заради политиката на ГЕРБ селското стопанство се е превърнало в дебалансирана структура. Огромна е загубата на работна ръка, а цели сектори  като преработвателна промишленост, зеленчукопроизводство и др. са ликвидирани. На този етап субсидираният износ за ЕС, предимно на зърно, може да е добър за част от производителите, но не решава големите проблеми на селското стопанство.

Водачът на листата беше категоричен, че външната политика на България трябва да бъде ориентирана в намирането на нови пазари за български продукти и стоки,за да се стимулира сектора допълнително. Като приоритет той посочи и възстановяване на зеленчукопроизводството, както и за възстановяване от държавата на част от поливната система. Специално внимание за високопланинското животновъдство и за месопреработвателната промишленост.