Седмицата на морето започва с ветроходен парад
Седмицата на морето започва с ветроходен парад / gong.bg

Популяризиране на ветроходството сред бургаските деца е една от целите на тазгодишното издание на Седмицата на морето. За първи път сред спортните събития  включен и ветроходен парад. Той ще се проведе на 11 юли от 11ч. пред мостика  в Морската градина. В „Парадът на ветрилата” ще участват 15 плавателни съда в класовете олимпийски и килови. Всички желаещи деца и граждани да преминат обучение на яхта ще имат възможността да направят това на тренажор от Олимпийски детски клас. Записванията за него ще бъдат от 11.30 до 12.00 часа. Точно в 15.00 часа започва демонстрационната гонка „Курс рейс кайт сърф” – рейс – Вромос – Сарафово – Бургас плажа.

Състезания по плажен волейбол и футбол са другите спортни събития от Седмицата на морето. Турнирът по волейбол е на 11 юли от 9.00 часа на  волейболното игрище на Северния плаж. Съревнованието ще бъде за мъже, жени и юноши.

Записването за участие във волейболния турнир ще се извършва един час преди началото му, а награждаването на победителите е от 13.00 часа. От 10.00 часа в новия спортен център „Изгрев” ще се проведе турнирът по футбол. Победителите в двете състезания  ще бъдат наградени с парични премии, купи и грамоти осигурени от Община Бургас.