Седмица до крайния срок за плащане на данъка с отстъпка
Седмица до крайния срок за плащане на данъка с отстъпка / netinfo
Още седмица остава до изтичане на срока за плащане на данъка върху доходите с отстъпка- напомнят от НАП Бургас. 11 февруари е последният ден, в който гражданите могат да подадат годишната си декларация за доходите от 2007 г. и да заплатят данъка с отстъпка от 5%. До края на този срок може да се плати и само част от дължимия данък, като отстъпката се ползва само за тази сума, която се заплаща.

3060 декларации за доходите са подадени за януари 2007 година, 26 от тях по интернет.  Декларацията за доходите и всички нейни приложения са публикувани в Интернет във формат, който позволява да бъдат попълнени електронно, а до края на данъчната кампания 2008 чрез сайта на НАП ще бъде предоставена възможност за попълване на декларацията и автоматично създаване на баркод.

Най-лесният и достъпен начин за плащането на данъка е по интернет. Плащането  по този начин изисква наличието на дебитна карта, регистрация в системата ePay и в интернет-страницата на приходната администрация. Плащането на данъци и осигуровки може да стане и по банков път или чрез пощенски запис. Данъкът се смята за платен, когато сумите са постъпили по сметките на съответната Териториална дирекция на НАП.