Сделката на терена под СКАТ влиза в прокуратурата
Сделката на терена под СКАТ влиза в прокуратурата / netinfo

Общинският съветник Ваклин Стойновски ще сезира Главна прокуратура за нарушения по сделката за продажбата на терена под ТВ СКАТ на собственика на медията и председател на ОбС Валери Симеонов. Това съобщи днес Стойновски като представи и документи, които според него уличават Симеонов във въздействие върху определянето на цената на имота. Той се позовава на изказвания на председателя на местния парламент пред БТВ и местен ТВ канал, в които Симеонов заявява че, лично е участвал във формирането на оценката на земята и тя е била два пъти по–висока отколкото в момента е пазарната оценка на квадратен метър в к-с ”Зорница”.

 Съветниците одобриха докладната на кмета Димитър Николов на последната сесия през юни. Според решението Община Бургас продадава своята идеална част от собствеността си върху терена под ТВ Скат за сумата от 850 815 лева. Парцелът се намира в комплекс”Зорница” и е общо 570 квадратни метра.

По закон остойностяването на имот се извършва от независим оценител. Според Стойновски, ако се влияе върху оценката, то винаги това се прави в посока занижаване. ”Смятам, че цената на този парцел е нереално ниска. При проведен търг той можеше да се продаде и за над 2 млн. лева”- каза още общинският съветник.

„Сделката е изрядна, няма нарушения”- коментира Валери Симеонов. Той призна, че думите му станали повод за сигнала до прокуратурата са неточно употребени. Но те не са достатъчни за съдебно производство.

„Моето участие в сделката, е че още преди тя да бъде входирана в общината, съм декларирал и пред кмета, че искам цената да бъде над пазарната. Не познавам оценителя, нямам какво да крия"- каза още Симеонов.

 Все още няма идеен проект за сградата,  която е 3500 кв. разгъната площ. Там ще има само телевизия и няма да се продават етажите – декларира шефът на медията.

Чуйте още : 1.Ваклин Стойновски 2.Валери Симеонов