С изложба събират средства за наркокомуна
С изложба събират средства за наркокомуна / netinfo

Сдружение „Рето Надежда" ще покаже близо 15 картини в залата за изкуство, образование и политика. Тя се намира на ул. „Конт Андрованти 5" в Бургас. Творбите са дело на Людмил Манолов, който се е лекувал от наркозависимост в комуната на организацията. Освен картини, всички посетители могат да видят и ръчно изработени играчки и кукли, както и реставриран шкаф, който е претърпял пълна трансформация.
Организаторите на символичната изложба се надяват чрез нея да успеят да постигнат една благородна цел - ремонт на покрива на една от работилниците в базата на комуната в местността „Отманли".
"Надяваме се бургазлии да се присъединят и да подкрепят нашата кауза. Комуната, в която се лекуват и преминават всяка година близо 400 наркозависими, развива активна дейност. Фокусирали сме се върху събирането на средства за материали (керемиди, изолация), с които да възстановим покрива на една от работилниците. Мястото, използвано като дърводелна, е много важно за хората, постъпили в „Рето Надежда" - там те се учат да изработват различни артикули, чувстват се полезни и това помага за тяхното възстановяване и интеграция", коментира Пламен Атанасов.
Изложбата може да бъде разгледана от днес, всеки ден от понеделник до петък, от 10.30 до 17 часа.