Ръководството на “ЛУКОЙЛ Нефтохим” осигурява транспорт за работниците
Ръководството на “ЛУКОЙЛ Нефтохим” осигурява транспорт за работниците / netinfo
Ръководството на "Лукойл Нефтохим" ще осигури транспортирането до Бургас на работниците от редовната смяна в рафинерията. Външни фирми ще превозят служителите след края на работното време и ще вземат хората от новата смяна. Това съобщи за Дарик Светла Кралева от пресцентъра на “ЛУКОЙЛ Нефтохим”.

Днес следобед работници от обслужваща транспортна фирма “Нефтохим транспорт” спряха работа и започнаха ефективен протест. Те настояват да бъдат върнати на работа уволнените трима техни колети. В момента протестът на работниците продължва пред административната сграда на “Нефтохим транспорт”. Синдикалният лидер на Подкрепа Бургас Дянко Димов заяви, че работници от Лукойл Нефтохим ще бойкотират осигурения превоз и ще се прибират пеша, солидарни с исканията на колегите си от другата фирма. Той потвърди утрешния митинг на нефтохимиците. Те са в готовност да блокират движението по пътя Бургас-София на изхода на града.
От пресцентъра на ЛУКОЙЛ припомниха , че “Нефтохим транспорт” АД е самостоятелно дружество, което извършва обслужваща транспортна дейност на територията на рафинерията.