„Годините, които ще прекарате в академията, са началото на знанието, неизмеримо с мащабите на един човешки живот”, каза проф. Николай Драчев.
„Годините, които ще прекарате в академията, са началото на знанието, неизмеримо с мащабите на един човешки живот”, каза проф. Николай Драчев. / Снимки: Лалка Димитрова
Образованието е поставено пред изпълнена с предизвикателства интелектуална среда, каза проф. Николай Драчев
Бургас не е избран произволно
99105
Бургас не е избран произволно
  • Бургас не е избран произволно
„Днес образованието е поставено пред изпълнена с предизвикателства интелектуална среда. Съвременното общество все по-често припомня думите на Айнщайн, трябва да се движим постоянно напред, за да не загубим равновесие. Откриването на филиал в Бургас е резултат от повишените обществени изисквания. Това на практика е първото териториално изнасяне на нашата образователна структура и нейната нова локация не е избрана произволно. Филиалът ще допринесе и за динамиката на културния живот в Бургас и за популяризирането на съвременната визуална култура. Отваряме филиала за всички, които искат да развиват таланта”- Това заяви ректорът на Националната художествена академия проф. Николай Драчев пред към студентите, приети за обучение във филиала на висшето учебно заведение в Бургас.

НХА Бургас
netinfo

Днес на официална церемония, 42-мата първокурсници на Академията в града, получиха студентските си книжки.

НХА Бургас
netinfo

„Подобно на своите 46 предшественици, пристъпили първия праг на академичните ателиета в София през 1896 г. и вие навлизате в света на изкуството с дарбите и творческата си енергия. Днешният ден поставя ясна граница в линията на вашето лично и професионално израстване. Да бъдеш част от академичната общност е привилегия. Използвайте е пълноценно, за да научите как, а не какво да създавате и творите”, подчерта проф. Драчев. И подчерта пред талантите, последователи на най-добрите художници на България, че именно тяхна е отговорността да изградят съвременното българско изкуство.

НХА Бургас
netinfo

„Годините, които ще прекарате в академията, са началото на знанието, неизмеримо с мащабите на един човешки живот”, каза той. Проф. Драчев напомни мисъл на Айнщайн: Животът е като карането на колело-трябва да се движим напред, за да не изгубим равновесие.

Още от проф. Николай Драчев- в звуковия файл: