/ /dariknews.bg

Стрийт фитнес или уличен фитнес (от англ. Street Workout и Street Fitness) е спорт, включващ силови и гимнастически упражнения на улична площадка. Основните уреди са лост, успоредка и земя, но могат да се извършват упражнения и на халки, т. нар "маймунски лост" (от англ. Monkey bar), ръкохватки и др.

Това е сравнително нов спорт, който възниква 2008 година в САЩ, а в България придобива популярност през 2012 г.

Ангел Доганов и Стефан Скробански са две млади бургаски момчета, които се занимават с street workout и чиято мечта и цел е популяризирането на спорта, както и споделяне на придобития опит с други млади хора, които се интересуват от него.

Ангел Доганов е на 21 години и има 5 години опит в спорта Street Workout. Той има отличия за първи места на няколко турнира, както и 3 месеца опит, като професионален цирков акробат.

Стефан Скробански е на 20 години и има 6 години опит в спорта. Също така е бил и партньор на Ангел в цирковата акробатика. Има амбиции да стане треньор по спортна гимнастика.

Двете момчета имат една мечта - провеждане на турнир по Street Workout в Бургас. С един любителски клип и много споделяния в социалната мрежа, тяхната мечта става реалност.

Тук можете да видите и клипа:  https://www.facebook.com/acroacho/videos/197653910983363/ 

Благодарение на тяхното упорство и непоколебимост, турнирът вече е факт и е ще се проведе на 1 април в двора на ОУ "Любен Каравелов".

Победителите ще получат за 1-во място - Pull up board, 100 лв. купа и медал, 2-ро място - Pull up board small, 50 лв. и медал и 3-то място - паралетки /стойки/, медал и бонус награди.

Турнирът ще се проведе с подкрепата на инициативата "Бургас харесва младите".