Диализен център "Ел Масри"
Диализен център "Ел Масри" / netinfo
Над 8000 успешни процедури са извършeни в него за изминалите 12 месеца
център по хемодиализа Ел Масри
96095
център по хемодиализа Ел Масри
  • център по хемодиализа Ел Масри

С над 8000 успешни процедури посрещна първата си годишнина Центърът по хемодиализа към болница "Ел Масри" в Бургас. Първото частно здравно заведение в България, което през 2017 година отпразнува 27 години, инвестира милиони в изграждането на най-модерния център за извършване на медицинските процедури за хора с бъбречни проблеми, от които в Бургаска област всеки месец се нуждаят стотици пациенти.

Центърът по хемодиализа към болница "Ел Масри"
netinfo


Въпреки, че диализата се извършва с апаратура на световно ниво и в уютна обстановка, тя се покрива от здравната каса.  По думите на собственика на ДКЦ "Ел Масри" - д-р Зияд Ел Масри, звеното е изградено, защото е имало много запитвания и нуждаещи се. От услугите на Центъра обаче са започнали да се възползват и множество почиващи в Бургаско през лятото, сред които и чужденци.

Центърът по хемодиализа към болница "Ел Масри"
netinfo


Големият интерес от страна на пациентите, както и необходимостта от спокойствие по време на процедурите са станали причина, д-р Ел Масри да инвестира в неговото разширение и от вчера вече функционира и трета зала за хемодиализа нуждите на пациентите. Над 30 души квалифициран медицински екип се грижат за болните, а на тяхно разположение са и пет медицински автомобила. Д-р Ел Масри допълни, че освен сериозна инвестиция е необходим и качествен екип и много усилия, тъй като критериите за разрешението за изграждане са изключително високи и трудно изпълними. 

Центърът по хемодиализа към болница "Ел Масри"
netinfo


"Открихме центърът на 1 февруари 2017 с 15 поста, а в момента те са 22. Капацитетът ни е 120 души месечно. Имаме 5 коли за транспорт и две линейки, а персоналът ни е от 30 души. В момента при нас има над 60 пациенти, лятото стават много повече. Миналото лято обслужихме над 70 пациенти. Сред тях имаше и чужденци, които вече знаят за нас и са доста доволни от обслужването“. Това заяви пред журналисти мениджърът на Центъра за хемодиализа - Туфик Ел Масри. 
Повече за апаратурата в Центъра за хемодиализа и за медицинския екип, чуйте в звуковия файл от д-р Зияд Ел Масри и от мениджъра на Центъра Туфик Ел Масри: 

Центърът по хемодиализа към болница "Ел Масри"
netinfo

Центърът по хемодиализа към болница "Ел Масри"
netinfo