Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / IStock
Полицай от Бургас е раздавал шамари на деца, докато събирали паднали клони след опустошителната буря, която удари Бургас на 17 септември, съобщи 24 часа.

Това твърди майката на едно от тях - седмокласник, който получил тежка плесница от полицая, отпечатала се на бузата му. Майката Ралица Русева е пуснала жалба срещу служителя от Второ РПУ в Бургас на 19 септември - ден след инцидента. Тя разказа в социалните мрежи какво точно се е случило.

“Побойникът е полицай от РУ в Бургас, който след като вижда, че детето му (трети клас) е с раничка на крака, решава, че злосторници са най-близката групичка седмокласници (около 8 деца) и решава бързо да се саморазправи.

За зла съдба детето ми тъкмо пристига на “местопрестъплението”, когато “героят” ги събира разярен и на общо основание започва да бие!!! Синът ми “изяжда” два здрави шамара (от повече се е спасил, предпазвайки се с тротинетката си)! Разбира се, има и други бити деца”, пише Ралица на страницата си във фейсбук. Тя уточнява в публикацията си, че децата са събирали паднали клони в градинката след силната буря в града.

Пред репортер на 24 часа жената каза, че е предприела необходимите действия, вярва в закона и определя казуса по-скоро като морален. По нейни данни никой от групичката седмокласници не е дразнил детето на полицая, макар че то разпилявало събраните от по-големите деца клони и най-вероятно се е самонаранило.  

След бурята: Eлектрозахранването в повечето засегнати места в Бургаско е възстановено

Бащата обаче не присъствал на тези сцени, а когато се появил, синът му вече бил с ожулен крак и таткото побеснял.

Информиран съм за случая и още днес ще назнача комисия, която да изясни какво точно се е случило. Тя ще е от служители на дирекцията, а не от въпросното районно управление”, каза пред наш репортер в понеделник директорът на ОД МВР-Бургас, старши комисар Калоян Калоянов.

И уточни, че ако има данни за извършено престъпление, ще бъдат взети нужните мерки.

А в поста си в социалните медии майката на удареното момче задава въпроса може ли психически нестабилен човек да носи оръжие? И ако попадне в много по-сложна ситуация, какво би направил с него?

Жената се чуди и дали служителят ще бъде подведен под отговорност.

“Да обяснявам ли още на детето си, че полицаите са тези, на които да разчитаме в тежки ситуации и че ако сме под заплаха - да разчитаме на тях? А децата знаеха, че е полицай”, завършва поста си Ралица Русева.
 
24 часа