Проект за работа с деца на улицата стартира в Бургас
Проект за работа с деца на улицата стартира в Бургас / netinfo
БЧК – Бургас в партньорство с Центъра за работа с деца на улицата представи днес проекта си „Съвместно развитие на общността”, финансиран от Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец. По този проект в световен мащаб се работи от 2000 г.,а в България са обхванати 12 града. В Бургас вече са реализирани два подобни проекта - за ромската общност в Карнобат и за децата от училището в с.Сегмен.

Целта на третия проект е да бъдат формирани умения за житейски избор сред деца и младежи с противообществени прояви. Те ще бъдат участници в решаването на собствените си проблеми. Целевата група, с която ще се работи са 10 деца, посещаващи Център за работа с деца на улицата, а бюджета  е 9 555 лв. Реализацията на проекта ще продължи 1 година.

Патньори са Община Бургас, БСУ и институции и организации, имащи отношение към системата за грижа за детето. На представянето присъстваха зам. кметът д-р Лорис Мануелян, който обеща подкрепа от страна на Общината, Виолета Радева – директор на секретариата на БЧК – Бургас, Таня Колева – директор на Комплекс за социални услуги, членове на червенокръстката организация, психолози и социални работници.