Пристанищни работници обкръжиха Общинския съвет
Пристанищни работници обкръжиха Общинския съвет / Веселин Максимов

Около 100 пристанищни работници присъстват на началото на заседанието на Общинския съвет. Техният интерес е породен от докладната на кмета Димитър Николов за придобиване от общината на право на владение на три корабни места, сред които са и двете най-дълбоки и носещи най-много приходи, според тях.

Изпълнителният директор на пристанището Николай Тишев заяви, че идеята е да бъде премахната конкуренцията в лицето на държавния порт и целият товарооборот да премине в отдадените на концесия на „Български морски флот” докове. Тишев заяви, че специалистите от пристанището не могат да се преквалифицират, а решение на проблема има – да бъде отворен входа откъм „Старата фрегата” и след ремонта на яхтеното пристанище желаещите граждани да стигат чак до фара.

Константин Янков от Синдиката на пристанищните работници отново обяви, че 630 линейни метра порт, плюс инфраструктурата към тях струва общо един милиард лева и обяви за виновник за докладната бившият шеф на предприятието Диян Димов. Нели Попова от КТ „Подкрепа” призова съветниците да гласуват по съвест, а не в защита на икономически интереси.