Приморско сред лидерите в културно-историческия туризъм на Балканите
Приморско сред лидерите в културно-историческия туризъм на Балканите / netinfo

Община Приморско получи заслужена номинация от годишните награди в категория Културно-исторически туризъм от BALKAN AWARDS FOR TOURISM INDUSTRY 2016. Те ще се състоят на 1 декември 2016 г. от 20 часа в хотел Premier Best Western - София.
„Черноморската перла", както наричат Приморско, е сравнително нов град, но с богато минало. В околностите му се намират три древни селища - Урдовиза, Херсонесос, Ранули и Фармакида. В Историческия музей в морския курорт могат да се видят откритията от археологическите разкопки на територията на общината.
На територията на община Приморско се намират тракийско светилище „ Бегликташ", скалният феномен „ Лъвската глава", и музейните експозиции „Тайни от морското дъно"- подводна археология и „Българската Ясна поляна", свързана с живота и делото на великия руски писател Л.Н.Толстой. Богатото историческо наследство както и гостоприемството на местните жители превръщат община Приморско в желано място за отдих и развлечение.
През последните години под ръководството на кмета д-р Димитър Германов Община Приморско успя да усвои средства от Европейския съюз и реализира редица проекти, които я превърнаха в предпочитано място на Южното Черноморие. Оригиналните подходи към плажовете създават усещане за чистота, уют и спокойствие. Напълно обновената централна градска част, алеите за разходка, детските площадки и фитнес на открито допълват приятната обстановка на курортния град.
Общинска администрация Приморско успешно работи за налагането на общината не само като дестинация за морска рекреация, но и като дестинация за културен туризъм. Доказателство затова е прогресивното нарастване на посещенията в културно - историческите обекти на територията на общината.