Прибраха децата от улицата
Прибраха децата от улицата / netinfo

През първите три дни на април за времето от 22.00 ч. до 02.00 ч. на територията на Полицейски участък "Победа" при Първо Районно управление "Полиция" - Бургас са проведоха проверки на територията на квартала.
В състояние на безнадзорност са намерени пет малолетни и непълнолетни /две момичета на 13 години и три момчета на възраст 15 и 16 години/. Подрастващите са настанени в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас, а на родителите им са съставени актове по Закона за закрила на детето. Във връзка с протеклите полицейски проверки са установени и извършителите на кражба от частен дом на ул. "Байкал" в квартала. Това са: 19-год. С.С., 18-год. Ф.Й. и трима непълнолетни младежи на възраст между 13 и 16 години, всички от "Победа". С.С. и Ф.Й. са задържани за срок от 24 часа, а непълнолетните - настанени в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас. На родителите им са съставени предупредителни полицейски протоколи.
Работата по случая продължава от служители на Полицейски участък "Победа" при Първо Районно управление "Полиция" - Бургас.