Президентът подари любимите си приказки на бургаски ученици
Президентът подари любимите си приказки на бургаски ученици / netinfo

Държавният глава Георги Първанов изпрати подаръци на учениците от 1”б” клас на ОУ „Васил Априлов”. Децата получиха ”Най-хубавите български приказки” и „Приказките на братя Грим”, както и мартенички за здраве. Книжките са с подпис на президента и с лично послание към всеки един от първокласниците. По този начин Георги Първанов благодари на децата от Бургас, за поканата им да се включи в инициативата ”И те са били като нас –ученици в първи клас”.

Децата сами са поискали Георги Първанов да бъде поканен лично да им прочете обичана история по време на ”Вечерта на моята любима приказка”, която предстои в училището. Всеки един от първокласниците пише свое писмо, което заедно с общата покана за гостуване е изпратено в президентството през февруари. Отговорът не закъснява, а с него идват и подаръците.

„Президентът ви подарява по една книга с приказки и ще се радва много, ако изберете и прочете някоя от тях по време на”Вечерта на моята любима приказка”- се казва в писмото от президентската канцелария. Поради голямата си ангажираност държавният глава няма да може да се възползва от поканата, но поздравява децата за идеята им и им желае здраве и успехи.