Община Поморие
Община Поморие / netinfo
Поморие ви кани на „Кулинарен комшулук“ в събота, от 11:00 часа, на алеята пред Старото казино.Там майстори на местната кухня от Поморие, Бургас, Малко Търново, селата Козичино, Стоилово, Горица и други ще готвят вкусни специалитети от риба, агнешко, както и прочутия странджански зелник. Изложението е част от българско-турски проект със същото заглавие, съфинансиран от Европейския съюз.
 
Гостите ще опитат и питки, крушен булгур и други характерни за региона ястия. Част от тях бяха участници в конкурса „Говори с баба си“, победител в който стана Живка Симеонова от  Малко Търново с рецепта за странджански зелник. Рецептите на всички участници в конкурса вече са включени в специална кулинарна книга, в която има 60 рецепти. Тридесет от тях са от Бургаско, а останалите - от област Одрин в Турция.
 
Очаква се в Поморие да гостуват над 30 представители на местната власт и туристическия и ресторантьорския бранш от турския град Кешан, които също ще вземат участие във фестивала с характерни ястия от техния регион.