/ ОД на МВР-Бургас
Полицията в Бургас издирва данни за самоличността на лицето от снимките, представило се на 8 май 2019 г. с неистинска лична карта в бургаски банков офис и получило кредит в размер на 40 000 лв.

Задържаха издирван мъж с влязла в сила присъда

Два месеца по-късно мъжът, чиито лични данни - три имена, ЕГН,  дата на раждане, постоянен адрес фигурирали в договора за кредит, получил уведомление от банката, че дължи две вноски за изтеглените пари.

След спецоперация: Хванаха мъж, издирван за трафик на хора в Германия

Отивайки на място в банковия клон, станало ясно, че представената в началото на месец май лична карта е неистинска /с оригинални данни на мъжа, но с фалшива снимка, кореспондираща с лицето, изтеглило кредита. Своевременно е информиран отдел „Икономическа полиция” при ОД на МВР-Бургас, служителите от който започнали разследване по случая.

Задържаха мъж, издирван от властите в Чехия за измама

Въпреки предприетите полицейски действия по издирването, извършителят на деянието все още не е разкрит. ОД на МВР призовава гражданите, разполагащи с информация относно самоличността на мъжа от снимката, да съобщят незабавно на тел. 056 /856-707, 056/ 856-343 или 056/ 856-555.

Анонимността им ще бъде гарантирана!