Полезно за новите промени в Търговския закон
Полезно за новите промени в Търговския закон / netinfo

Апелативен съд – Бургас бе домакин на първото обучение по измененията и допълненията на Търговския закон за всички съдии в Търговските отделения на апелативните и окръжните съдилища на апелативни райони Варна, Бургас и Велико Търново. Магистратите присъстваха на лекцията на съдия Костадинка Недкова от Върховния касационен съд. Тя разясни актуалните промени в Търговския закон, обнародвани в брой 105 на Държавен вестник от 30.12.2016 г., с които се въвежда изцяло ново производство по стабилизация на търговеца.

Участниците в семинара бяха поздравени от председателя на Апелативен съд– Бургас съдия Деница Вълкова, която изрази задоволство от възможността магистратите да дискутират новите моменти в производството по несъстоятелност и да споделят практика и опит.

Специализираните обучения се организират от Националният институт на правосъдието. Програмата е разработена съвместно с Търговска колегия на Върховния касационен съд по проект BG05SFOP001-3.002-0001 „Качествено професионално обучение за повишаване ефективността на правосъдието”, финансиран по Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.