Поискаха 400 000 лв. кръвнина за убития Георги Танев
Поискаха 400 000 лв. кръвнина за убития Георги Танев / netinfo

Близките на строителен предприемач Георги Танев поискаха общо 400 000 лв. обещетение от обвинения за убийството Динко Сменовски. По време на първото съдебно заседание от процеса в Бургаския окръжен съд майката на бизнесмена и съпругата му бяха конституирани като граждански ищци.
Делото започва 10 месеца след инцидента в бургаския клуб "Найт ейндълс", когато при скандал, започнал с остри реплики и неприлични жестове, Танев е намушкан с нож и умира по-късно в болницата.
Седем свидетели са призовани за разпит до края на деня. Показания вече даде гардът на убития- Горан Горанов, който е бил пряк участник в събитията от 24 март миналата година. По време на разпита бяха предявени като доказателства два ножа, с които Горанов е бил в заведението. Персоналът на клуба също ще разкаже пред съда за инцидента. Последен ще дава показания подсъдимият 28-годишният Сменовски. Съдебни заседания предстоят и следващите два дни.
По време на досъдебното производство е извършена трайна съдебно -психологическа експертиза на задържания, за да се установи в какво състояние е бил по време на трагичния инцидент. Според медицинските документи липсват данни за афект. Защитата на Сменовски поддържа становище, че той е действал в състояние на неизбежна самоотбрана.