Подробности за вчерашния инцидент на „Калоян”
Подробности за вчерашния инцидент на „Калоян” / Дарик Бургас

Във връзка с инцидента от вчера, при който побеснял мъж намушка с нож 21- годишен младеж и рани още трима граждани, в зоомагазин на улица „Калоян” 35, от полицията разпространиха становище, което поместваме без редакторска намеса:

„37- годишният Божидар К. от Бургас около 16.15 ч. при паркиране на л.а. «Опел Зафира», с бургаска регистрация на улица «Цар Калоян» № 53, нанася материални вреди на паркирани в близост МПС и агресиран след възникналото преракание със свидетели се въоръжава с ножове и стъклена бутилка и нанася порезни рани на четирима бургазлии / Х.И., 41 годишен, Г.И., 47 годишен, К.Г., 46 годишна и сина й – Т.У., 21 годишен/.

Служителите от Първо Районно управление «Полиция» - Бургас задържали извършителя на деянието в близост до местопроизшествието, като иззели от него три ножа, единия от които със счупено острие. Извършени са процесуално-следствени действия и с протоколи за разпит са разпитани свидетели и потърпевши.

Божидар К. е тестван с алкодрегер, който отчел наличие на алкохол в кръвта над 1.90 промила, а при тестване с наркодрегер, апарата отчел наличие на «метадон». От 37- годишния бургазлия е взета кръвна проба и урина за изследвания, като същия е задържан за едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство.”