ж
ж / ThinkStock/Getty Images
Сияна Димитрова
100332
Сияна Димитрова
  • Сияна Димитрова
Подавайте данъчните си декларации по интернет, защото така се пести време и няма нужда да се срещате пряко с оторизираните за това служители. Този призив отправи шефът на дирекция „Обслужване“ в местното поделение на НАП Сияна Димитрова на днешните разяснения по повод започналата на 10 януари кампания за 2019 година.

Председателят на БСК: Нека НАП действа партньорски с добросъвестните търговци

Тя изнесе факти в подкрепа на своето твърдение: от всички 446 приети до момента декларации 257 са пристигнали при данъчните по електронен път.180 са подадени с използване на ПИК (персонален идентификационен код). Ако подадете декларация до 31 януари и платите данъците в този срок, ще използвате 5% отстъпка, но не повече от 500 лева.

НАП-Бургас внесе 1 милиард в бюджета

Тя отбеляза, че поставените ПОС терминали по места са станали изключително популярни (през миналата година през тях са постъпили над 3 000 000 лева). Димитрова уточни, че дори да притежавате пълномощно, невъзможно е да си платите данъците с чужда дебитна или кредитна карта. От своя такава, обаче, можете да платите задълженията на друг.

Бургаските данъчни се похвалиха, че вече са улеснили своите клиенти с физически увреждания с монтирания асансьор за достъп до касовия салон. За хората с увреден слух вече е осигурен жестимимичен превод на няколко специално обозначени гишета. Това става с помощта на таблети за видео и гласова връзка с кол центъра на НАП за превод.

Чуйте повече от Сияна Димитрова: