/ iStock/Getty Images
41-годишният турист с коронавирус от "Кайт къмпинг Градина" е починал тази сутрин. Той беше приет в Инфекциозното отделение на УМБАЛ Бургас миналата седмица. 
Мъжът е нямал придружаващи заболявания и редовно е тренирал.

Мъжът пристигнал на морето от София на 3 юни. Още преди това не се е чувствал добре и решил да отиде да се лекува на чист въздух. Оказа се, че е с COVID-19. След като му става лошо, негов съсед по каравана му помага. Мъжът беше настанен в инфекциозното отделение на бургаската болница, а по-късно в  реанимацията и интубиран.

"Почина днес сутринта. Беше в много тежко състояние, още при приемането беше на кислородотерапия. Дори и в първите 24 часа след това беше и интубиран. Постоянно се влошаваше, нямаше никакво подобрение при него", заяви по БНР изпълнителният директор на здравното заведение д-р Бойко Миразчийски. Още първия скенер, който направихме, показа, че белият му дроб е поразен. Почти нямаше дишане. Направихме всичко възможно, но се стигна до този край. Оплакванията му са започнали още преди 5 дни до една седмица преди да дойде при нас. Не мога да кажа дали е било късно, защото не знам дали е бил лекуван някъде и дали се е влошил, като е пристигнал на морето", уточни д-р Миразчийски.

Това е вторият смъртен случай на заразен с Covid-19 в областта.

Директорът на болничното заведение в Бургас призова хората да продължават да спазват противоепидемичните мерки. „Да носят предпазни средства, да спазват дистанция и задължителната дезинфекция”, каза той, д-р Бойко Миразчийски.