Пиеса на носител на „Оскар” в бургаския театър
Пиеса на носител на „Оскар” в бургаския театър / netinfo
Пиеса на носител на „Оскар” в бургаския театър
89566
Пиеса на носител на „Оскар” в бургаския театър
  • Пиеса на носител на „Оскар” в бургаския театър

Утре в 19.00 часа е премиерата на пиесата „Квартет" от Роналд Харууд в бургаския драматиен театър „Адриана Будевска". Авторът е носител на най-престижната кино награда „Оскар", за своя сценарий на хита „Пианистът" с Ейдриън Броуди. Режисьор на постановката е Николай Ламбрев, сценография и костюми - Чайка Петрушева.

В ролите Аглика Бояджиева, Димитрина Тенева, Юрий Ангелов и Стоян Памуков. Точно този актьорски състав е предизвикал избора на такова заглавие, уточни директорът на театъра Борислав Чакринов. Представлението ще бъде показвано в Камерна зала „Апостол Карамитев". Датите за този месец са 13 и 20 септември.

„Квартет" разказва за пансион високо в планината, в който бивши оперни величия са се събрали, за да споделят самотата на последните си години. „Животът, изпълнен с любов и дребни предателства, коварство, страст, хаос, злост, триумф и падение е вече назад. Отпред е само Тя - спокойна, величествена, безмилостна и безогледна".

„Виртуозният текст на Ронал Харууд е достоен за квартета от операта „Реголето" от Верди, в който партиите на четиримата герои се преплитат и издигат във висините, понесени на крилете на театралната игра", твърди режисьорът Николай Ламбрев. И ви кани да видите дали героите ще намерят сили да достигнат хармония между себе си.

Чуйте в звуковия файл режисьора на "Квартет" НИколай Ламбрев