/ БТА
Михаил Хаджиянев е избран за председател на Общинския съвет
Димитър Николов положи клетва за пети пореден кметски мандат пред бургаския общински съвет на първото тържествено заседание на Съвета с мандат 2023-2027 година.

БТА

БТА

То беше открито от областния управител на област Бургас Пламен Янев, който приветства избраните общински съветници и кметове на населени места с пожелание за успешен мандат. 

БТА

БТА


Ще продължа да работя за развитието на Бургас и през следващите четири години. Всяка една инвестиция, която ще има добавена стойността за града и нашия регион, ще бъде подкрепена от мен, каза Димитър Николов. Той отново благодари на бургазлии за подкрепата към него и заяви, че ще търси път за ползотворна работа с всеки съветник и гражданин. 

БТА

Цел ми е младите хора да остават в Бургас, да го избират пред всеки друг град в страната. Няма да забравя и възрастните, защото искам нашият град да е предпочитано място за живеене, допълни Николов.

БТА

Общо 13 са партиите и коалициите, които имат свои представители в новия общински съвет на Бургас. 

БТА

БТА


Михаил Хаджиянев беше избран за председател на Общинския съвет  по време на първото му заседание. Той бе номиниран от групата на ГЕРБ. В подкрепа на кандидатурата му гласуваха 41 съветници.

БТА

"Безкрайно развълнуван съм, но и радостен, защото няма по-висока чест да се работи в името на родината, в името на родния ни град. Осъзнавам, че съм пръв между равни и ви обещавам, че ще положа всички усилия да създам такава организация и атмосфера, така че всички разумни решения в името на Бургас да бъдат приети", каза Хаджиянев.  

За поста председател на Общински съвет бе номиниран и Александър Койчев от "Възраждане". Той получи десет гласа. 

Станимир Савов, БТА