В помощ на Стоян
В помощ на Стоян / netinfo
Най-талантливите се обединиха за да дадат шанс на един млад човек да ходи отново
Елена Перева и Преслава Минасян в студиото
97929
Елена Перева и Преслава Минасян в студиото
  • Елена Перева и Преслава Минасян в студиото
Всички млади и талантливи бургаски изпълнители се обединиха в помощ на Стоян Вълчанов. Утре с грандиозен концерт ще започне кампанията в помощ за рехабилитацията на 28-годишния мъж. 1 500 билета обаче все още не са продадени. Те са на цена от 10 лева, а всяка стотинка от събраните средства ще бъде насочена към лечението му. Това обявиха в предаването на Жени Гайтанджиева по Дарик Югоизток "Ла Малена", известната бургаска певица Преслава Минасян и един от здравните работници в Специализираната болница за рехалибилатация "Бургаски минарални бани", където Стоян в момента провежда рехабилитацията си - Елена Перева. 
Зад каузата Стоян да проходи отново твърдо застава целият екип с бели престилки. 

Благотворителният концерт ще се проведе тази събота в Летния театър в Бургас. Той е с начален час 19.00 ч.
В него ще участват Кичка Бодурова, Пейо Пантелеев, Маестро Стефан Диомов, Пени Ставрева, Георги Дюлгеров,Гергана Великова от „Гласът на България”, Стоян Петров, Иван Притъргов, Стефан Лалчев, Ажда Чаушева, Преслава Минасян, Вокално студио „Точно време" с ръководител Жени Лалчева,Танцова школа "Ди Енд Джи", BS ROYALS, FORSITE CREW,Театрална школа „Детско царство” с ръководител Атанасия Петрова и много други.
Билети може да закупите от касата на Часовника или в деня на концерта, на касата на Летния театър, след 15.00 часа.

За реалния шанс Стоян да проходи, за голямата кауза, която обедини бургазлии и за инициативата,  с която ще се помогне и на други нуждаещи се в положението на младия мъж, чуйте в звуковия файл от Елена Перева, Преслава Минасян и Жени Гайтанджиева:

Вълчанов е бивш спортист и спасител на плажа. Младият мъж претърпява злополука на 18 юни 2013 г. В резултат на инцидента той остава инвалид. Диагнозата му е луксация на C4-C5, /4-5-ти шиен прешлен/ - квадриплегия /парализа на четирите крайника/, след скок в морето от брега. Към днешна дата той вече е раздвижил ръцете си, без дясна китка и пръсти на двете ръце. Краката леко избутват и се отвеждат в страни от свито положение в коленете. За адекватна рехабилитация са необходими специализирани медицински пособия и уреди. Един от тях е вертикализатор (уред за позициониране на тялото в изправен стоеж). Същият е на цена около 20 хиляди лева, което е непосилно за финансовите възможности на близките.

Ако желаете, може да помогнете на Стоян на дарителска банкова сметка:
Уни Кредит Булбанк:
IBAN: BG06UNCR70001520124792
BIC: UNCRBGSF
Стоян Станимиров Вълчанов